1 Blanda socker, salt och citronskal
2 Skala rödbetorna. Rov grovt, blanda med
sockerblandningen
3 Lägg laxen i form. Gnid in sockerblandningen.
Ställ i kylen 1-2 dygn. Vänd efter halva tiden.
Dillolja
Mixa allt till slät olja. Sila gärna genomfin-
smaskig sil.
Gravad lax är egentligen ingenting jag vill experimentera med. Jag får väl börja med en öl som blev över från Belgienresan och bläddra i passet för att komma i rätt stämning
Så när den stora laxen ska gravas nu inför julafton kommer jag att använda ett recept från min kompis Teresa istället, som är nästan identiskt med detta
Servera med en laxskiva, kaviar, dillolja och stekt grovt rågbröd. Nu står påsken för dörren, påsken är en fantastisk mathögtid då vi får njuta av sill, ägg och lax
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.