Rödbetsgravad Lax med Dillolja
liau
liau

Rödbetsgravad Lax med Dillolja

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg Skinn- och benfri laxfilé
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk salt
  • 1,5 msk finrivet citronskal
  • 2 Rödbetor (200 g)
  • Dillolja
  • 2 dl Hackad dill
  • 2 dl Babyspenat
  • 2 dl Neutral rapsolja
  • 0,5 tsk Salt

Beskrivning

    1 Blanda socker, salt och citronskal
    2 Skala rödbetorna. Rov grovt, blanda med
    sockerblandningen
    3 Lägg laxen i form. Gnid in sockerblandningen.
    Ställ i kylen 1-2 dygn. Vänd efter halva tiden.

    Dillolja
    Mixa allt till slät olja. Sila gärna genomfin-
    smaskig sil.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.