2 stora
koppar basilikablad
2 msk pinjenötter
2 klyftor vitlök (gärna färsk)
någon nypa flingsalt
1/2 kopp nyriven parmesan
2 msk nyriven pecorino
1/2 kopp olivolja
3 msk rumstempererat smör
(1-2 msk pastavatten - blandas ut i peston precis innan den blandas med exempelvis pasta)
Gör så här
Häll upp på burk och se till att täcka peston med ett lager av olja så håller peston lite längre. Pesto i alla varianter är underbart att lägga på lite bröd eller bara som en creme till pasta, potatis, couscous eller bulgur
Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt påett bakplåtspapper
Häll upp i ett glas, eller vad som, och njut sedan av din kick-ass-smoothie. Var lite försiktig med ingefäran, kör gärna i lite i taget på slutet, mixa och smaka av
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget pådetta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
” Så lyder Pågens egna slogan för det välkända brödet men detta bröd är även om det innehåller både surdeg och en hel del fullkorn inget hälsobröd, då det samtidigt innehåller ganska rikligt med socker, mycket mer än i de flesta andra industritillverkade matbröd även om det ofta finns mycket dolt socker i andra varianter av industribröd också
Bröd påett kick. Ta ut, dela eventuellt och avnjut med smarriga pålägg. Ost och seitanskinka blev det på mina mackor, plus lite smör och krispiga grönsaker såklart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.