Värm samtidigt vegetabilisk olja i en stor, tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Rör därefter i limejuice och koriander, och krydda med salt och peppar
Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölk och vatten (skölj ur förpackningen med lite av vattnet och ha ner i grytan)
röd currypasta, färdig på burk. Woka dessa med lök, grönsaker och currypasta, häll på kokosmjölk. Om du använder grönsaker med längre tillagningstid så skär dem i mindre bitar så de blir klara samtidigt
Ingredienser Portioner. 4-6 1 stor gul lök 3 vitlöksklyftor 300 g sötpotatis 300 g blomkål 150 g svartkål eller grönkål 2 burkar kokta kikärter (à 410 g) rapsolja 1 1/2 msk curry 2 msk tomatpuré salt peppar 1 grönsaksbuljongtärning 2 1/2 dl vatten 5 dl havregrädde 2 msk mango chutney Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
röd currypasta, färdig på burk. Woka dessa med lök, grönsaker och currypasta, häll på kokosmjölk. Om du använder grönsaker med längre tillagningstid så skär dem i mindre bitar så de blir klara samtidigt
Servera med ris, mango chutney och gärna papadums (finns att köpa i indiska mataffärer, i Göteborg finns det en välsorterad affär nära Hjalmar Brantingsplatsen, Indian Food House) eller varför inte naanbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.