Röd currygryta med nudlar, kokosmjölk och zucchini
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 zucchini (ca 375g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 salladslökar
  • 1,5 msk riven ingefära
  • 1 liten burk majs
  • 0,5 dl sesamolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 tsk sambal oelek
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 150 g äggnudlar*
  • salt, peppar
  • 1 lime
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 1 röd chilifruktSkär zucchinin till centimeterstora kuber. Finhacka vitlöken och skiva salladslöken. Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn. Låt majsen rinna av.Hetta upp sesamolja i en gryta och ha ner zucchinin. Stek under omrörning några minuter så den får lite ytan och ha sedan ner majsen och vitlöken. Stek ytterligare några minuter och ha sedan ner hälften av salladslöken. Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölk och vatten (skölj ur förpackningen med lite av vattnet och ha ner i grytan).Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men dra av en minut på koktiden. Skölj de kokta nudlarna i kallt vatten och ha sedan ner dem i grytan. Låt puttra ihop några minuter. Strössla över resten av salladslöken.Servera med limeklyftor och färsk koriander. Dekorera gärna med skivad chili om du gillar het mat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.