1 röd
chilifruktSkär zucchinin till centimeterstora kuber. Finhacka vitlöken och skiva salladslöken. Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn. Låt majsen rinna av.Hetta upp sesamolja i en gryta och ha ner zucchinin. Stek under omrörning några minuter så den får lite ytan och ha sedan ner majsen och vitlöken. Stek ytterligare några minuter och ha sedan ner hälften av salladslöken. Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölk och vatten (skölj ur förpackningen med lite av vattnet och ha ner i grytan).Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men dra av en minut på koktiden. Skölj de kokta nudlarna i kallt vatten och ha sedan ner dem i grytan. Låt puttra ihop några minuter. Strössla över resten av salladslöken.Servera med limeklyftor och färsk koriander. Dekorera gärna med skivad chili om du gillar het mat.
4 600 g sej 4 portioner ris, gärna basmatiris 1 rött äpple 1 tsk olja 1 msk curry 400 ml kokosmjölk 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 300 g broccolibuketter salt och peppar 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Woka dessa med lök, grönsaker och currypasta, häll på kokosmjölk. Blanda allt, koka några minuter och smaka av med mer currypasta och soja, toppa med nötter och koriander
Skär zucchinin i breda strimlor och fräs på medelvärme tills de blir mjuka. Att jag efter trettio år fyllda ochmed en herrans massa arbetserfarenhet och utbildningar i bagaget skulle gå långtidsarbetslösheten till mötes fanns inte på min världskarta
Blanda med de kalla nudlarna och pressa över citronsaft och tillsätt olja, salt och peppar. Skölj och grovriv zucchini, skölj och finhacka purjolök och skölj och tärna gurkan smått
Woka dessa med lök, grönsaker och currypasta, häll på kokosmjölk. Blanda allt, koka några minuter och smaka av med mer currypasta och soja, toppa med nötter och koriander
Blanda med de kalla nudlarna och pressa över citronsaft och tillsätt olja, salt och peppar. Skölj och grovriv zucchini, skölj och finhacka purjolök och skölj och tärna gurkan smått
Ha därefter i kokosmjölkoch resterande smaksättning. Rödcurrygrytamed räkor och sötpotatis. Stek lök och vitlök mjukt på medellåg värme i kokosolja och currypasta
Gårdagens soppa, som mest bestod av nudlar, fick vi äta med gaffel och sked. Naturligtvis kan man dela nudlarna i mindre bitar och späda med mer vatten men som det nu blev, blev det en kul och annorlunda soppupplevelse
Servera med ris, mango chutney och gärna papadums (finns att köpa i indiska mataffärer, i Göteborg finns det en välsorterad affär nära Hjalmar Brantingsplatsen, Indian Food House) eller varför inte naanbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.