4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
1Hackad färsk röd chili. 1500 g fisk (ex torsk, kolja, krabbkött och/eller lax). 1Syltad rödlök. 11 vitlökHacka citrongräs och koriander, röd chili och riv ingefäran. 1Blanda ingredienserna med fisksåsen. 1Mosa fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare. 1En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris
Värm samtidigt vegetabilisk olja i en stor, tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Rör därefter i limejuice och koriander, och krydda med salt och peppar
Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölk och vatten (skölj ur förpackningen med lite av vattnet och ha ner i grytan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.