Ingredienser Portioner: 4-6 1 stor gul lök 3 vitlöksklyftor 300 g sötpotatis 300 g blomkål 150 g svartkål eller grönkål 2 burkar kokta kikärter (à 410 g) rapsolja 1 1/2 msk curry 2 msk tomatpuré salt peppar 1 grönsaksbuljongtärning 2 1/2 dl vatten 5 dl havregrädde 2 msk mango chutney Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda korianderfrö, spiskummin, garam masala och chiliflakes i en skåloch ställ åt sidan. Lägg allt i en bunke tillsammans med en halv chili och mixa samman till en slät massa med hjälp av en stavmixer
Toppa grytan med koriander och servera med bulgur och en klick yoghurt. Stek lök, vitlök, tomatpuré och curry i olja i en rymlig gryta eller kastrull 3–4 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter, rör om då och då. 1 burk kikärtor
Blanda i en skåloch tillsätt lite olja och vinäger. Smula ner fetaosten i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök ochkikärtor på medelvärmeoch krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt
Blanda kikärter, rostad sötpotatis, hälften av spenaten och dressingen. Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron och rivet skal i en skåloch rör runt
Om du har en halv sötpotatis, lägg den med snitt ytan ner på en plåt. Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostade kikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor
Experimenterade och fick fram solgulblomkål i en het gryta med linser och sötpotatis. Denna vegetariska currygrytamed rostad blomkåloch sötpotatis blev galet god
Servera gärna med råris eller bröd. Den här grytan är så enkel att göra och så god. Sötman från sötpotatisen balanserar kryddorna perfekt och gör grytan till ett bra val när man vill äta något riktigt gott men samtidigt något riktigt nyttigt
Servera gärna med råris eller bröd. Den här grytan är så enkel att göra och så god. Sötman från sötpotatisen balanserar kryddorna perfekt och gör grytan till ett bra val när man vill äta något riktigt gott men samtidigt något riktigt nyttigt
Smula ner fetaosten i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök ochkikärtor på medelvärmeoch krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.