Bryn färsen i lite olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelostoch lite gott vin
drygt ½ dl valnötter. Lägg pårödbetornaoch blodgrapesklyftor. - vill en så kan en del av rödbetorna bytas ut mot gulbetor om det skulle gå att få tag på
Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp påmedelhög värme och låt sockret lösas upp. Har du ingen stektermometer så släpp ner en brödbit i oljan - om det omedelbart bildas bubblor runt brödbiten är oljan varm nog
Skär köttet tunt och lägg upp på en serveringstallrik. Lägg på betorna. färska rödbetor. Tvätta och koka sedan betorna i rikligt med vatten tillsammans med krondill
Hittar du inte rödbetormed blast kan du byta ut blasten mot spenat. Dela ner betorna till centimetertjocka skivor och placera i ugnsfast form tillsammans med smör, vinäger, chili, lakrits, strimlad lök, tärnat äpple, salt och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.