Bröd

Bröd

Lättbakad kavring

Lättbakad kavring

2 bröd 14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g) 2 msk malda brödkryddor 1 msk salt 4 tsk bikarbonat 8 dl lättfil 1 dl brödsirap Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Grytbröd – som blir riktigt bra!

Grytbröd – som blir riktigt bra!

Det är lätt att förstå varför det blivit populärt för när man väl tar sig tiden att göra detta bröd så är det både enkelt och blir fantastiskt gott
Grytbröd

Grytbröd

Lördagseftermiddagen/kvällen roade jag mig med att baka bröd. Och det blev ett av de bästa bröd jag bakat
Honungsfrallor

Honungsfrallor

Deg3 g jäst [3 krm] 350 g vatten, kallt, [3,5 dl] 330 g rågsikt [6 dl] 120 g vetemjöl special [2 dl] 30 g honung [1,5 msk] 8-10 g salt [ca 1,5 tsk]
Enkelt bröd

Enkelt bröd

Mannen i huset sa att detta var det godaste brödet jag bakat någon gång och tillade att det var top tre utan veta vilka de andra två är
Kalljäst bröd i gjutjärnsgryta

Kalljäst bröd i gjutjärnsgryta

Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Hamburgerbröd - 85 kcal

Hamburgerbröd - 85 kcal

Ingredienser - 14 st. 50 g Arla® Svenskt Smör. 2½ dl Arla® mjölk. 25 g jäst. 2 msk strösocker. 1 ägg. 1 tsk salt
Morotsbullar med sesamfrön

Morotsbullar med sesamfrön

Rör ut den smulade jästen med filen som du först har värmt till 37°. Tillsätt morotsrasp, salt, grahamsmjöl och 2/3 av vetemjölet
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Det här är ett av mina absoluta favoritbröd. Och om man vill ha nybakat bröd till frukost är detta det perfekta receptet
Grytbröd

Grytbröd

Fantastiskt gott och lättbakat grytbröd. Det går bra att byta mjölsorter, jag har tex provat att byta grahamsmjölet om havregryn eller skippat det och tagit mer rågmjöl eller mer vetemjöl beroende på hur grovt bröd jag vill ha
Brioche Hamburger Buns

Brioche Hamburger Buns

När jag gör hamburgare bakar jag gärna själv hamburgerbrödet. Senast gjorde jag detta bröd. De här brioche bröden är mycket fluffiga och goda
Frukostbullar utan jäst

Frukostbullar utan jäst

Jag tror att jag har snöat in mig helt på frallor, frukostbullar, limpor, ja (mat)bröd i allmänhet. Dels är det nog för att vi köper en hel del bröd i vårat hushåll
Snabba frukostbullar

Snabba frukostbullar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner sirap och filmjölk i mjölblandningen
Frukostbullar på 20 min!

Frukostbullar på 20 min!

Många tycker vi nog om att äta nygräddade bullar på morgonen, men likt mig är många inte alltid så sugna på att stå och baka och vänta på jäsning under en lång tid
Ljuvliga kalljästa frukostfrallor

Ljuvliga kalljästa frukostfrallor

Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min tills de har fått en fin, gyllene färg på både ovan- och undersidan
Fluffig FrukostFralla

Fluffig FrukostFralla

T hade läst att pulled pork vanligtvis serveras med bröd bakat på buttermilk, då jag var osäker på om jag skulle få ta på buttermilk letade jag istället fram mammas recept på frallor som jag vet innehåller både mjölk och smör
Nybakat frukostbröd

Nybakat frukostbröd

Brödkorgen från mogihome gjorde sig fin på frukostbordet tillsammans med röda rosor och julljus här snålar vi inte på stämningen