2 bröd 14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g) 2 msk malda brödkryddor 1 msk salt 4 tsk bikarbonat 8 dl lättfil 1 dl brödsirap Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Fantastiskt gott och lättbakat grytbröd. Det går bra att byta mjölsorter, jag har tex provat att byta grahamsmjölet om havregryn eller skippat det och tagit mer rågmjöl eller mer vetemjöl beroende på hur grovt bröd jag vill ha
Jag tror att jag har snöat in mig helt på frallor, frukostbullar, limpor, ja (mat)bröd i allmänhet. Dels är det nog för att vi köper en hel del bröd i vårat hushåll
Många tycker vi nog om att äta nygräddade bullar på morgonen, men likt mig är många inte alltid så sugna på att stå och baka och vänta på jäsning under en lång tid
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min tills de har fått en fin, gyllene färg på både ovan- och undersidan
T hade läst att pulled pork vanligtvis serveras med bröd bakat på buttermilk, då jag var osäker på om jag skulle få ta på buttermilk letade jag istället fram mammas recept på frallor som jag vet innehåller både mjölk och smör