För att återställa ordningen så jag bakade dessa skållade råglimpor. Vi har ätit ganska mycket ljust bröd nu ett tag så jag kände att det var dags för lite saftigt, grovt bröd istället
Fördeg. Gör fördegen. Blanda jäst och vatten. Vispa i mjölet. Låt stå i minst 6 timmar. Huvuddeg. Lös jästen i vattnet och blanda i vetemjöl, fördeg, surdeg, honung och havssalt
. Har fått en ny brödfavorit, en limpa som jag gjorde i morse. Den går jättefort att göra. Man rör bara ihop allt och så ska det jäsa 30 minuter och sen gräddas lika länge
Min farmor var en riktigt höjdare på bakning. Det var alltfrån brödbak till kakor och tårtor. Så det kanske inte är så konstigt att man fått ett sånt här intresse, eftersom jag är uppvuxen att hennes huset låg bredvid vårt
Råglimpor2 st ½ liter vatten50 g jäst200g farinsocker1 msk brödkryddor, eller ½ msk anis och ½ msk fänkål½ msk salt1 ägg600 g vetemjöl400 g rågmjölRör ut jästen i ljummet vatten
Denna fina maskin är en present till mig själv från mig själv. En "hålla-motivationen-uppe-som-gravid-present" (alla ursäkter att köpa något är bra ursäkter) som jag gav mig själv för ett par veckor sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.