Eftersylten, som den kallas, är en väldigt ekonomisk tillställning och blir fantastiskt god av saftmassa från till exempel jordgubbar, svarta vinbär, krusbär eller hallon
Eftersylt 1 dl vispgrädde. Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
På moset som blir över när man silat alltsammans kan man dessutom göra en helt fantastisk eftersylt. Om man ska vara petig är det väl inte direkt saftsäsong så här års, men det är ett fruktansvärt tråkigt sätt att se på saken
hallon eller jordgubssylt. Dela varje muffins i tre bottnar • Bred sylt påden understa bottnen • Lägg på nästa och bred ett tjocktlager grädd- och vaniljkrämsblandning på den • Lägg på densista bottnen och bred ett tjockt lager med bara grädde påtoppen, runda av uppåt som en boll • Bred lite grädde ävenpå sidorna så att marsipanen fastnar • Kavla ut marsipanentunt och ta ut rundlar med ett mått som mäter 10–12 cm idiameter • Lägg försiktigt ett marsipanlock på varje bakelseoch tryck lika försiktigt till det i nederkanten • Pudra överflorsocker
Ett promenad i kylskåpet efter sådant som bör användas innan det går ur datum, resulterade i en moussebakelse med jordgubb, kokos och choklad - oooolala
helt vanlig jordgubssylt eller marmelad. En kaka med chokladbotten, passionsfruktscurd-fyllning och glasyr iform av ultimate chocolate frosting (choklad-smörkräm)
Jordgubssylt. Smörj och bröa en form ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker med elvisp. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt till äggsmeten
Skär kakan i två bottnarPlacera en botten på ett uppläggningsfat, bred påpassionsfrukts-curden, lägg på den andra bottnenbred choklad smörkrämen runt hela kakanspritsa överbliven frosting som rosor eller annat, om du villsmörkrämen kan frysas in om det lämnar mycket, passionsfruktscurdensom lämnar passar fint som marmelad på rostat brödOrkar man inte göra en passionsfrukts-curd kan man använda sig avhelt vanlig jordgubssylt eller marmelad
Vi körde på färdigbotten, snabbmarsan och köpt jordgubssylt. & med det sagt - hur avslappnande är det inte att pyssla med grejer man inte behöver ha så mycket tanke och fokus i, och det blir ändå bra
Eftersylt. En kryddig konjaksglögg som jag gör med rörsocker, apelsin, torkade plommon och julkryddor. Det här är min absolut bästa alkoholglögg med massor av smak och lite mer punch än vanlig vinglögg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.