Pensla sidorna med lite olja eller smält smör. Lite matfett till att smöra formarna med. Lägg tillbka a degen i bunken och lägg på ett lock, en bakduk eller täck med plastfolie
Belöningen för arbetet, och den långa väntetiden, blir ett underbart gott bröd som smakar väldigt bra tillsammans med lite ost och paprika eller med ett kokt ägg och kanske en sillbit, för den som gillar det
Det här brödet är jättegott att äta med smör och ett gott pålägg som t. skivat kokt ägg eller vegetarisk pastej (se här), men det är minst lika gott att servera det med ost och paprika, kanske till en mustig soppa, mmm
1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här. 100 gram valnötter
Blev lite goa råglimpor igår när jag hade en brödbakardag. Dessa är fanatiskt goda. Men vet ni vad, nu har jag en surdeg på G, en från Sebastien som Martin i Hästen varit i Stockholm och hämtat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.