Rådjursfärsbiffar. Stek svampen tillsammans med fläsket i ett par minuter tills de får fin färg. Hacka en schalottenlök och en vitlöksklyfta och låt dessa fräsa med tills de är mjuka
Eftersom det är svamptider äter vi dem idag med en kryddig svampragu. Med t ex örtkryddor eller kapris, rödlök och rödbetor eller hackade svarta oliver o soltorkad tomat
Svampragumed gnocchi. SVAMPRAGUMED GNOCCHI500 g svamp (kantareller & champinjoner)2 klyftor vitlök4 vårlökar1 tsk timjanSkiva & hacka, ner i en stekpanna och fräs ett par minuter. 500 g gnocchi1 klick smörKoka gnocchin enligt förpackningen, häll av vattnet och fräs några minuter i en stekpanna tillsammans med smöret
svampragumed grönkål och hasselnötter. Inga ursäkter alltså – det är inte ens dyrt… OK, visst, det krävs att man laddar upp i början med nya råvaror i skafferiet men redan efter ett par veckor är man igång
Skär upp lammrostbiffen och servera tillsammans med gratäng, rödvinssås och svampragu. Krydda med salt och peppar, och stek rostbiggen runt om i i en stekpanna med smöt på medelhög värme
Blanda senap, vatten och tomatcrème med ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda färsen och kryddorna med ströbrödsblandiningen till en jämn och smidig smet
Börja medsvampragun eftersom laxen går fort att steka. Efter en något jobbig hemresa på julafton via en överbelastad flygplats i Istanbul så har det varit skönt med några hellediga dagar
Reninnanlår medsvampragu och genèvesås. Igår hade vi en familjedag tillsammans med Kevins familj. Vi fick ett fönsterbord i deras uterum, vilket var väldigt mysigt med levande ljus runtomkring och utsikt mot vattnet och västra Lidingö
Täck med all svampen utom enoki och skogsöron. Toppa med smör, olivolja och peppar och fräs i 5 min. Lägg vitlöken, löken och saltet i en tjockbottnad gryta
Sätt in köttet i ugnen i 175°, pensla med hälften av glazen då och då och stek köttet till 65°. Fräs rödlöken i olja tills den är mjuk, strö över sockret och låt det smälta tills det är gyllenbrunt
Servera den nykokta Polentan medsvampragun, grovhackade tomater och grovriven parmesan. Skiva den färska svampen och fräs i smör på svag värme tillsammans med löken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.