1 kg räkor med skal. 1 st röd paprika. 1 st grön paprika. 2 msk sweet chilisås. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Rör ner räkorna, fortsätt sjuda såsenlitetill så att räkornablir varma. Hetta upp olivoljani en stekpanna och tillsätt rödlöken, purjolöken och vitlöken
Tillsätt äpplet, sedan crème fraiche, ketchup och chilisås och låt koka ihop en stund. Tänkte jag skulle dela med mig av receptet till er, tipstill helgen kanske
Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltidfingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Hetta upp sesamolja i en panna, gärna wokpanna, på medelhög värme. Den här rätten gör jag själv då jag kommer hem från jobbet och inte känner för att stå och laga mat ievigheter
Låt småkoka samman, rör ner de skalade räkorna, låt allt bli genomvarmt och smaka av med ev. Fräs räkskalen i en del av kokosoljan, häll på matlagningsvin och låt småputtra en liten stund, sila spadet och kasta skalen
Alla färdigköptaräkori stark sås bleknar i jämförelse med dessa, det vågar jag lova. Räkorna har serverats som förrätt, bjudits på buffé och serverats som plockmat på fredagar (så som fredagen som gick)
Ingenting för nitiska bantare, men gärna för bantare med “unna-sig-dagar”. Idag fanns det massor över i salladsskålen men för att inte falla för frestelsen gav jag bort litetill mamsen, resten får Håkan äta upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.