Men, den vårfagra fredagskväll iapril förra året då vi första gången åt dessa räkor, pressade vicitron över dem, och dessutom vi svalkade våra strupar med
Wok medrelativt stora bitar av blomkål, broccoli och fänkål. Hacka löken och dela fänkål, blomkål och broccoliimindrebitar (men ändå halvstora, se bild)
Tillsist så stektes räkorna ljumma på svag värme tillsammansmedchilin och vitlöken. Jag älskar asiatiska smaker och det självklara valet var självklart åt det hållet
Alla färdigköptaräkori stark sås bleknar i jämförelse med dessa, det vågar jag lova. När jag fyllde sjugofem år önskade jag mig boken Medelhavsmat för svenska kök, så, då var en fantastisk och för mig närapå revloutionerande upplevelse
Sötsur såsinnehållervanligtvisväldigt mycket socker men vi gjorde en variant där vi försökte hålla ner sockermängden så mycket det går och ändå smaka som den sötsura sås man får på kinarestauranger
Servera tillräkormed skal. Citron- och avokadosås. Även painriche och ostbrickatill är en höjdare. Rostad formfranska medsås ovanpå och räkorna på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.