1500 g
räkor med skal ca 200 g skalade 1 st äggula 0.5 st lime rivet skal 75 g haricots verts 2 msk pankoströbröd asiatiskt ströbröd Panering: 2 dl pankoströbröd Stekning: 1 dl olja Dippsås: 1 st lime pressad saft 0.5 dl sweet chilisås 1 msk soja ljus Garnera med: korianderSkala räkorna. Mixa räkor, äggula, limeskal, haricots verts och 2 msk panko till en fast färs. Fukta händerna och rulla små bollar av färsen. Platta till dem och vänd dem i panko.
1 Stek
räkkakorna på medelvärme tills de får fin färg i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida. Låt rinna av på dubbelt hushållspapper.
1 Dippsås:
Blanda limesaft, sweet chilisås och soja. Garnera räkkakorna med koriander.
Garnera räkkakornamed koriander. Dippsås. Stek räkkakorna på medelvärme tills de får fin färg i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida. 500 g räkor med skal
Smaka av med salt. En fräsch förrätt som passar bra innan en tyngre varmrätt. Välj färsk frukt, eller “fuska” genom att köpa fryst, färdigtärnad i butiken
Lägg ner tillsammans med de andra grönsakerna och woka i någon minut innan du blandar i nudlarna. Servera till laxen, toppa med några färska koriander och myntablad
Fast jag håller med henne gällande asiatisk mat. Förutom vitkål så är woken preppad med massor av smakrika ingredienser såsom chili, ingefära och vitlök
Till sist så stektes räkorna ljumma på svag värme tillsammans med chilin och vitlöken. Jag älskar asiatiska smaker och det självklara valet var självklart åt det hållet
Här sitter jag en ledig torsdagseftermiddag framför datorn med en kopp kaffe i handen. Det är intressant att sitta och lyssna på dem måste jag säga, höra hur de diskuterar fram och tillbaka, blir lite smått "osams", men sen ändå kommer fram till en lösning som båda är nöjda med
Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag. Dela rädisorna på mitten, hyvla morötter, gärna med mandolin eller potatisskalare, skiva sockerärtor på längden och skiva salladslöken tunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.