Räkkakor med asiatisk dippsås
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 11 st äggula
  • 10.5 st lime
  • 175 g haricots verts
  • 12 msk pankoströbröd
  • 12 dl pankoströbröd
  • 11 dl olja
  • 11 st lime
  • 10.5 dl sweet chilisås
  • 11 msk soja
  • 1 koriander
  • 1500 g räkor med skal ca 200 g skalade 1 st äggula 0.5 st lime rivet skal 75 g haricots verts 2 msk pankoströbröd asiatiskt ströbröd Panering: 2 dl pankoströbröd Stekning: 1 dl olja Dippsås: 1 st lime pressad saft 0.5 dl sweet chilisås 1 msk soja ljus Garnera med: korianderSkala räkorna. Mixa räkor, äggula, limeskal, haricots verts och 2 msk panko till en fast färs. Fukta händerna och rulla små bollar av färsen. Platta till dem och vänd dem i panko.
  • 1 Stek räkkakorna på medelvärme tills de får fin färg i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida. Låt rinna av på dubbelt hushållspapper.
  • 1 Dippsås: Blanda limesaft, sweet chilisås och soja. Garnera räkkakorna med koriander.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.