12 schalottenlökar
(eller 0,5 gul lök) 1 msk rapsolja (eller olivolja) 2-3 kycklingfiléer 1 msk ingefära, finhackad 1 tsk sambal oelek 8 dl vatten 1 hönsbuljongtärning* 2 dl kokosmjölk 0,5 förp risnudlar, utan vete [125 g] 1 röd paprika 0,5 grön squash 0,5 tsk salt vitpepparSkala och hacka löken. Fräs den glansig i oljan i en gryta. Strimla kycklingfiléerna (diska skärbräda och redskap ordentligt efteråt) och låt fräsa med några minuter. Blanda i ingefära, sambal oelek, vatten, buljong och kokosmjölk. Låt koka 10–15 minuter. Koka under tiden risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och klipp eller skär dem i mindre bitar. Skär paprika och squash i små fina tärningar. Blanda ner allt i soppan och smaka av med salt och peppar.
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 2 msk sesamfrö 2 morötter 1 liten purjolök 250 ml teriyakisås 1 dl vatten 150 g sockerärtor 1 litet isbergssalladshuvud Till servering ris Lägg till i inköpslistan
4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Skär av det yttersta skalet på limen, undvik att få med det vita. Strimla skalet. Banka på citrongräset så att det spricker och skär det i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.