Asiatisk kycklingsoppa
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar (eller 0,5 gul lök)
  • 11 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 12-3 kycklingfiléer
  • 11 msk ingefära, finhackad
  • 11 tsk sambal oelek
  • 18 dl vatten
  • 11 hönsbuljongtärning*
  • 12 dl kokosmjölk
  • 10,5 förp risnudlar, utan vete [125 g]
  • 11 röd paprika
  • 10,5 grön squash
  • 10,5 tsk salt
  • 1 vitpeppar
  • 12 schalottenlökar (eller 0,5 gul lök) 1 msk rapsolja (eller olivolja) 2-3 kycklingfiléer 1 msk ingefära, finhackad 1 tsk sambal oelek 8 dl vatten 1 hönsbuljongtärning* 2 dl kokosmjölk 0,5 förp risnudlar, utan vete [125 g] 1 röd paprika 0,5 grön squash 0,5 tsk salt vitpepparSkala och hacka löken. Fräs den glansig i oljan i en gryta. Strimla kycklingfiléerna (diska skärbräda och redskap ordentligt efteråt) och låt fräsa med några minuter. Blanda i ingefära, sambal oelek, vatten, buljong och kokosmjölk. Låt koka 10–15 minuter. Koka under tiden risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och klipp eller skär dem i mindre bitar. Skär paprika och squash i små fina tärningar. Blanda ner allt i soppan och smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.