Koka upp vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Häll i passerad tomat och kryddorna. lägg i makaronerna, grädden och korven och koka tills makaronerna har mjuknat
Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna. Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
I dagens matlåda hade jag med mig en matig tomatsoppa med risoni, bönor och fetaost. Vi har ju en deal hemma sedan nyår att äta vegetariskt en gång i veckan och veckans ”veggo” kan vi nu bocka av
4 2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 förp pastasås (tomat och basilika, à 690 g) 8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 150 g spaghetti salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Dela tomaterna och lägg i en långpanna med bakpapper. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök och basilika, strö det över tomaterna tillsammans med salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Tillsätt pastasås, buljong och grädde, låt koka några minuter. Bryt pastan i mindre bitar och lägg ner den i soppan och låt koka klart
Skiva baguetten stek gyllenbrun i olja och krossa vitlök i en stekpanna på medelvärme. Baguette. Vi har köpte en rök så nu experimenterar mannen och jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.