Krämig tomatsoppa med örtolja och Taleggio grilled cheese
Mat är Bäst.
Mat är Bäst.
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 30 minuter
  • Ingredienser
  • 800 g passerade, krossade eller hela tomater på burk (+ ev några körsbärstomater)
  • 1 tärning grönsaksbuljong eller fond
  • 4 dl vatten
  • 2-3 dl havregrädde eller grädde
  • 2 msk olja
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk chiliflakes eller 1/2 chili 3 vitlöksklyftor Salt, peppar & honung
  • Till servering: En citron skiva/person och lite grovt riven pecorino eller parmesan
  • 4 skivor italienskt lantbröd eller liknande
  • 8 tunna skivor taleggio
  • 1/2 dl riven parmesan eller pecorino
  • ev 4 skivor luftrorkad skinka

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.