När mina föräldrar frostade av frysen dök det upp en påse slånbär som legat sedan hösten. Jag bestämde mig för att göra en efterrätt på bären men att förädla slånbär till något som är behagligt att äta är ingen enkel process
Jag har de senaste två dagarna varit i Stockholm och proppat mig full med mat och godsaker och även haft teoretiskt fullspäckade konferensdagar där jag och andra sjuksköterskor fördjupat oss i sårvård
Koka upp smeten under omrörning. Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra. Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan
Ett hett tips är att använda silikonform när ni baka, det underlättar mycket för att få en fin kaka. Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag
Perfekt när man vill lyxa lite på helgen. När jag var liten var jag verkligen ingen grötmänniska. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Godmorgon gott folk. Här är man uppe före tuppen. Jag ska operera min tumme i Umeå idag klockan 9, så strax kommer min chaufför Cicci och ska hämta upp mig
Hemlagat knäckebröd är ju så himla gott. Tyvärr är det inte lika kul att kavla. och hemlagat knäcke måste kavlas och kavlas och kavlas och kavlas lite till
Det finns få brödrecept som blir så lyckade som de med filmjölk i. Receptet jag bakade till kören tror jag kommer från Leila (ni vet hon som bakar) från början, men denna variant blev mindre vuxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.