ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppanmed en skvätt grädde och sist så vänder du ner den färdiga pastan
Extra effektivt blir lykopenet om tomaterna upphettas, så ät gärna tomatsoppa, ugnsbakade tomater, ugnsbakade körsbärstomater med mozarella, ketchup (helst utan socker förstås), en smakrik tomat- och paprikaröra och tomatpuré
Den här soppan serverar jag med torkad fetaostochpinjenötter. Vill man inte rosta fetaosten går det givetvis bra att lägga ner en bit feta precis som den är, det är gott det med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.