Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten
I min gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd. För ett tag sedan hittade jag receptet, jag hade tydligen skrivit ner det innan jag slängde läroboken
Godaste äppelpajen. Skrivet i. Pajer den. 29 Augusti 2016, kl 20. 26 / Direktlänk. Det rådde febril aktivitet i köket i Globenlyan/Stockholm under gårdagen
Ljuvlig mjuk pepparkaka. Har ni allt klart inför julhelgen. Idag håller vi på att förbereda det mesta. göra köttbullar, janssons, skinkan står i ugnen och doftar väldigt gott och vi har varit och storhandlat all julmat nu
Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Rågbrödet behöver mogna och sätta sig i minst ett dygn för bästa smak. Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l)
"Grovt rågbröd med kummin och fänkål1 stort bröd5 dl grovt rågmjöl9 dl vetemjöl2 dl linfrö1 dl rågkross1/2 msk kummin1/2 msk fänkål1/2 tsk salt2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1,5 dl brödsirap7 dl filmjölkBlanda ihop alla de torra ingredienserna i en stor bunke
Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Här bakade jag mycket mustigt rågbröd med grovt rågmjöl, rågkross och massor med solroskärnor och linfrön
Jag har längtat efter att baka så idag fick jag till två väldigt goda limpor. Först skulle jag gå efter recept, men sen började jag köra lite fritt så blev det detta ljusa rådbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.