Forma tilllimpor och lägg dem på en pappersklädd långpanna. 75 dl sirap. 12 kg rågsikt. 75 dl sirap 1. 5 msk brödkrydda 2 kg rågsikt (1 påse) 4 limporSmält smöret i en kastrull, häll i vätskan och värm tillfingervarmt. 1Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av vätskan, rör ut jästen och häll i resten av degvätskan. 1Rör ner salt, sirap, brödkryddor och mjöl men spara lite av mjölet till utbaket. 1Knåda degen ett par minuter och låt den jäsa i 30 minuter. 1Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i fyra delar. 1Nagga dem och pensla limporna med smält smör. Jäs dem i 25 minuter. 1Grädda limporna på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter
Ola tyckte jag hade bakat ett snyggt bröd idag. Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens tillöverdrivensjälvkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Här kommer ett recept på riktigtsaftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Jag håller verkligen tummarna för att några av er kommer att göra det för det här tycker jag är ett "måste testa recept"
Imin gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd. För ett tag sedan hittade jag receptet, jag hade tydligenskrivit ner det innan jag slängde läroboken
Sugen på nybakat bröd till soppan men intetid att baka. Bara att röra ihopa, platta till och steka ett par minuter på varje sida - enkelt och supergott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.