Matbröd

Matbröd

Luftiga tekakor

Luftiga tekakor

Godmorgon underbara Söndag. Jo men jag är uppe med tuppen men ska faktiskt försöka sova en liten stund till
Limpa

Limpa

Smält smöret. Blanda i mjölk och värm till fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke och blanda med lite av degspadet
Rågbröd i långpanna

Rågbröd i långpanna

Långpannebröd är smidiga tycker jag. Allt gräddas på samma gång och man får portionsbitar färdiga att stoppa i frysen
Vackert bröd

Vackert bröd

Godmorgon raringar. Söndagmorgon och jag håller fortfarande på och spelar in VLOGG. Så kul att ni uppskattar
Enkelt bröd

Enkelt bröd

Ibland kan jag bli nästan galet sugen på nybakat bröd. Visst är det underbart gott med en skiva varmt bröd med en klick smör & en skiva god ost
Bröd i lergryta

Bröd i lergryta

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung, 2 msk olivolja, salt och vattnet. Rör tills allt löst upp sig
Frallor

Frallor

Att gå till bageriet för att få goda frallor är ju bäst. Men är bageriet stängt eller man inte orkar gå ut i rusket kan man göra sina egna
Pirog grundrecept

Pirog grundrecept

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt 37 grader
Havrekex

Havrekex

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 750 gram havregryn 1 l mjölk 200 gram smör , rumsvarmt 2 dl strösocker 1 tsk salt 30 gram hjorthornsalt 4 dl vetemjöl 1 mjöl , extra till utbakning Köp receptet
Rågbröd

Rågbröd

Lite bröd igen. Runda råglimpor denna gången. Äldsta dotterns favorit. 50 gr jäst. 4 dl vatten. 50 gr smör. 1/2 dl olivolja
Skållade råglimpor

Skållade råglimpor

Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten
Rosenbröd

Rosenbröd

Till dagens potatis-och purjolökssoppa hade jag bakat rosenbröd. Små, goda frallor som passar till vilken soppa som helst
Formfranska med vallmofrön

Formfranska med vallmofrön

Smula jästen i en skål och värm vattnet till 37º. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp