Rågbröd i långpanna
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 16 dl vatten, 37 grader
  • 11 dl mörk sirap
  • 12 tsk salt
  • 16 ½ dl rågmjöl
  • 18 ½ dl vetemjölSmula ner jästen i en degblandare. Häll på vatten, sirap och salt.
  • 1 Tillsätt rågmjölet och arbeta in vetemjölet, lite i taget, till en smidig deg. Arbeta degen i 4-5 minuter. Sätt plastfilm över bunken eller lägg på en bakduk. Låt jäsa i cirka 40 minuter.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda ihop degen lätt och platta ut den i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa i 20 minuter under bakduk.
  • 1 Markera bitar genom att skära med en vass kniv. Nagga lätt med gaffel på ovansidan.
  • 1 Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  • 1 Ta ut långpannan och flytta över hela bakplåtspappret till ett galler. Låt brödet svalna under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.