18 ½ dl
vetemjölSmula ner jästen i en degblandare. Häll på vatten, sirap och salt.
1 Tillsätt
rågmjölet och arbeta in vetemjölet, lite i taget, till en smidig deg. Arbeta degen i 4-5 minuter. Sätt plastfilm över bunken eller lägg på en bakduk. Låt jäsa i cirka 40 minuter.
1 Sätt
ugnen på 225 grader. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda ihop degen lätt och platta ut den i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa i 20 minuter under bakduk.
1 Markera
bitar genom att skära med en vass kniv. Nagga lätt med gaffel på ovansidan.
1 Grädda
mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
1 Ta
ut långpannan och flytta över hela bakplåtspappret till ett galler. Låt brödet svalna under bakduk.
Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbisi brödrosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.