Gör du en lite större sats senap och dubblar receptet, kan du dessutom dela upp den och smaksätta på olika sätt, med vitlök, timjan, honung, saffran eller något annat
Jag tycker om att äta kokt, kall quinoa i sallad tillsammans med en god vinägrett, men i mitt senaste påhitt har jag använt dem istället för ströbröd i tonfiskbiffar
Men jag ville inte göra en enkel buffé med skivade “cold-cuts” och pastasallader, utan jag ville göra något riktigt gott till Linnea, som man också kan göra som hvudrätt på en mindre middag för bara några få personer
Senast ett återbesök gjordes i kokboken så resulterade det hela i ett plockfat med bl. I skål sidan om hälldes en riktigt god, kall paprikasås som passar riktigt fint till sommarens alla grillkvällar (ja, övriga årstider också naturligtvis)
I quinoabiffarna har jag lagt till riven parmesan - den ger inte bara massor av smak, utan hjälper dessutom till med att hålla ihop biffarna och ge dem den där lite krispiga ytan
Här kommer ett riktigt grymt middagstips med vegetariska biffar. De här vegetariska quinoabiffarna har jag gjort i lite olika varianter tidigare, bland annat som burgare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.