Utmaningen i Master Chef gick ut på att göra en perfekt quiche Lorraine, d. 100 g smör 21/2 dl vetemjöl 1 krm salt 2 msk vatten 125 g rökt magert sidfläsk. 3 dl grädde (jag tog 1 dl visp- och 2 dl mellangrädde). 2 krm salt. 1/2 krm svartpeppar. Grädda pajen längst ner i ugnen på 200 grader i ungefär en halvtimme, tills fyllningen är fast. Sen var det lätt som en plätt att flytta över degen till pajformen, ca 26 cm i diameter med låg kant. 1/2 dl vetemjöl. 2 msk vatten. 125 g rökt magert sidfläsk. 3 dl grädde (jag tog 1 dl visp- och 2 dl mellangrädde). 2 krm salt. 1/2 krm svartpeppar
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. 2 krm salt. 200 g skinka. 2 dl mjölk. Pajdeg. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren
Klassikern Quiche Lorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. Quiche LorrainePajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1,5 msk vattenFyllning300 g kassler4 dl riven ost (ex 3 dl prästost, 1 dl parmesanost)4 ägg2,5 dl matlagningsgrädde1/2 msk dijonsenap3 msk hackad persiljaSalt, SvartpepparMixa ihop mjöl, smör och vatten. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader, ca 30 minuter. Paj med kassler, ost och en äggstanning smaksatt med lite dijonsenap och persiljaQuiche Lorraine - en fransk ost- och skinkpaj 3 dl vetemjöl. 125 g smör. 2,5 dl matlagningsgrädde
Quiche Lorraine (klassikern)Portioner. 1 pajform, 24 cm i diameter/br>Du behöver. 125 g smör. 21/2 msk vatten. 200 g rökt skinka, strimlad. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter. Grädda pajen i 200° i cirka 30 minuter, tills äggstanningen stannat och pajen fått färg. 1 pajform, 24 cm i diameter/br>Du behöver. 125 g smör. 21/2 msk vatten. 200 g rökt skinka, strimlad
Ikväll mötte Norrland Frankrike i en klassisk Quiche Lorraine. 3dl Vetemjöl125g Osaltat smör1tsk Salt3msk Kallt vattenFyllning. 1,5st Gul lök, skuren i halvmånar300g Rökt picnicbog3st Ekologiska ägg2dlVispgrädde2dl Västerbottenost, riven2msk Osaltat smör1msk Timjan1/2tsk Chilipeppar, kanske en liten gnutta till om man törs. 2. 175g-200g i ca 15min eller tills pajskalet har fått en fin färg. Grädda av pajen i mitten av ugnen på ca 200g i ca 25-30min beroende på ugn. 125g Osaltat smör. 2dl Vi. 2dl V. 2msk Osaltat smör. 1/2tsk Ch. 200g i
Gjorde ikväll en gammal pajklassiker, nämligen en Quiche Lorraine. Quiche Lorraine. 21/2 msk vatten. 2 dl gräddfil. 2 dl grädde. 10 minuter på 200grader. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 21/2 msk vatten. 2 dl gräddfil. 2 dl grädde
Pojkarna åt en suverän pizza, och jag åt en äkta fransk Quiche Lorraine som var fantastiskt god. Det här är min variant, med purjolök och ost i (vilket tydligen det inte "ska" vara i en fransk quiche, men jag är ganska säker på att det var det i den jag åt)
Quiche Lorraine – med tjusigt, franskklingande uttal – är en matpaj med äggstanning och bacon. Quiche Lorraine, ost- och skinkpaj (4 port. 2-3 msk vatten. 2-3 dl riven ost (gärna en smakrik, lagrad sort). Sätt ugnen på 225°. Nagga pajdegen och förgrädda i 200° i 15 minuter. 2-3 msk vatten. 2-3 dl riven ost (gärna en smakrik, lagrad sort)
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i tio minuter, ta ut formen (öka ugnsvärmen till 225 grader) lägg i skinkblandningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggsmeten. 125 g smör. 200 g vetemjöl (ca 3½ dl). 250 g kokt skinka. 2-3 vitlöksklyftor. 2 ägg. 200 g riven ost (samma slag som ovan). 2 dl grädde
Quiche med balsamicorostade rödbetor, päron & brie + prosciutto. Quiche. En springform som är cirka 20-22 cm i diametern. 2-3 stycken rödbetor, delad i mindre bitar. 2 msk olja. 2 msk färsk hackad basilika. 200 g brieost. Sätt ugnen på 200 grader. Låt de ugnsrostas i 20 minuter. 2-3 stycken rödbetor, delad i mindre bitar. 2 msk olja. 2 msk färsk hackad basilika. 200 g brieost
Quiche Lorraine är en klassik ost- och skinkpaj. Det här behövs till en pajform, ca 23 cm diameter. 150 g smör / 3 dl dinkelfullkornsmjöl / 2 msk kallt vatten / 1 msk svart sesamfrö / 1 msk vitt sesamfrö / 1 tsk örtsalt. 200 g skinka / 200 g lagrad ost / 1 dl riven parmesanost / 1,5 dl fetaostbitar / ca 10 gröna grillade oliver / 1,5 dl gräddfil / 1,5 dl vispgrädde / 3 stora ägg / 1 tsk paprikapulver / 1 tsk örtsalt. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. 2 msk kallt vatten. 200 g skinka. / 200 g lagrad ost
de med lock och ganska såsig fyllning (pies) och de vi kallar paj i Sverige (quiche), utan lock. Quiche Lorraine är en fransk klassiker som innehåller bacon, ost och äggstanning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.