Utmaningen i Master Chef gick ut på att göra en perfekt quicheLorraine, d. Dels brukar jag inte lyckas så bra med degen och så brukar jag ändå skala bort kanten när jag äter
Vispa ihop mjölk och ägg, krydda med salt och svartpeppar. QuicheLorraine (klassikern)Portioner. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Det här är min variant, med purjolök och ost i (vilket tydligen det inte "ska" vara i en fransk quiche, men jag är ganska säker på att det var det i den jag åt)
QuicheLorraine – med tjusigt, franskklingande uttal – är en matpaj med äggstanning och bacon. Tryck ut i pajformen och ställ i kylen medan du tärnar kasslern och vispar ihop ägg, mjölk, ost och kryddor
quichelorraine,. Speciellt den här sorten med massor av krämig ost och inte så mycket äggstanning. Men, den här pajen, QuicheLorrainen, eller en klassisk fransk ost och skinkpaj blev förevigad innan den slank ner
En härlig ost och skinkpaj med mycket smak och krispigt pajskal. En svensk receptvariant på den franska klassikern Quichelorraine, inspirerat av boken ”Nu ska det smaka” av Peter Harryson
Så unna dig en god paj med sallad under dessa sommardagar. En QuicheLorraine är så gott men problemet är att den har rätt så många kalorier om man gör efter ett originalrecept (se här)
6 Botten 3 dl vetemjöl 1 krm salt 100 g smör eller margarin 2 1/2 msk vatten Fyllning 150 g rökt skinka 150 g ost (med stark smak) 4 ägg 2 dl mjölk 2 dl mellangrädde 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Servera med en blandad sallad. 1blandad salladLägg i mjöl, smör i bitar och salt i en matberedare med kniven monterad och kör 5–6 sekunder. 1Ta upp degen och tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10–15 minuter. Mikra skivorna med 1 matsked vatten i en skål i mikron, 30 sekunder. 1Vispa ihop ägg, gräddfil och mjölk och krydda med salt och peppar
Smula sönder smöret tillsammans med mjölet. quichelorraine som består av skinka, ost och purjolök och som domineras smakmässigt av kryddblandningen Herbes des Provence
3-4 dl riven ost (jag använde Västerbottenost). Nagga degen med en gaffel och låt den stå svalt i cirka 15 minuter. 3-4 dl riven ost (jag använde Västerbottenost)
Arbeta snabbt in vattnet med händerna. Eller blanda degen i en matberedare med kniven monte-rad. Tärna skinkan och bryn dem lätt i en stekpanna med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.