Klassikern QuicheLorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. QuicheLorrainePajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1,5 msk vattenFyllning300 g kassler4 dl riven ost (ex 3 dl prästost, 1 dl parmesanost)4 ägg2,5 dl matlagningsgrädde1/2 msk dijonsenap3 msk hackad persiljaSalt, SvartpepparMixa ihop mjöl, smör och vatten. Paj med kassler, ost och en äggstanning smaksatt med lite dijonsenap och persiljaQuicheLorraine - en fransk ost- och skinkpaj 3 dl vetemjöl
Ikväll mötte Norrland Frankrike i en klassisk QuicheLorraine. Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelrökt skinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
Pojkarna åt en suverän pizza, och jag åt en äkta fransk QuicheLorraine som var fantastiskt god. Det här är min variant, med purjolök och ost i (vilket tydligen det inte "ska" vara i en fransk quiche, men jag är ganska säker på att det var det i den jag åt)
QuicheLorraine är en fransk klassiker som innehåller bacon, ost och äggstanning. de med lock och ganska såsig fyllning (pies) och de vi kallar paj i Sverige (quiche), utan lock
Ingredienser Portioner. 6 Botten 3 dl vetemjöl 1 krm salt 100 g smör eller margarin 2 1/2 msk vatten Fyllning 150 g rökt skinka 150 g ost (med stark smak) 4 ägg 2 dl mjölk 2 dl mellangrädde 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Sätt ugnen på 225°. Gör pajdegen enligt anvisning på förpackningen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter eller i 23 mindre formar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.