Nu är det verkligen tid för pumpa. Från augusti fram till november är pumpan i säsong, så det är väl ingen slump att pumpans högtid Halloween infaller just nu…
Det är fortfarande pumpatid gott folk. Förresten är det pumpatid långt in på våren, för om de inte förvaras alltför varmt kan de hålla sig många månader
Nu är det pumpatider igen och det är ju himla gott. Och enkelt är det att tillaga också. Rostade lite pumpa med olivolja och havssalt i ugnen tillsammans med några plommon
Nej, idag blir det pumpa här på bloggen, för snart stundar Halloween och pumpatider gott folk. Visserligen är det visst potatisens egen dag idag, men någon potatis kommer det inte att serveras på bloggen idag
Det blev en ganska rejäl bit pumpa kvar sedan jag hade gjort min vegetariska pumpa- och morotsröra häromsistens, och den bestämde jag mig för att baka i ugnen och servera tillsammans med en innehållsrik och grönsaksförstärkt köttfärsröra
Det är pumpatider och jag tänkte dela med mig av ett recept på en god raw lasagne. Det vanligaste när man gör raw lasagne är att göra lasagneplattorna av grön squash/zucchini, men jag och min man tycker att den här, av butternut squash blir både vackrare och godare
Pumpatider. Butternutpumpa eller butternutsquash som den också kallas. Kvällens måltid blev en snabblagad och smakrik pumpagryta som serverades med kokt matvete
Såhär i pumpatider blev jag såklart sugen på att testa lite nya receptidéer med just denna råvara. Sagt och gjort, igår fick det bli en krämig pumparisotto med salvia toppad med getost
Pumpatider. Marando Farms, Fort Lauderdale. Jag antar att ni är många därhemma som får en hel del pumpa över efter utskärning av pumpalyktor nu i helgen
– De blir lite större i bästa fall och lite rödare så att lyktan blir vackrare och det var egentligen de som man framför allt använde förr som betelojter, fortsätter Lena Alebo, som så här i pumpatider gärna vill slå ett litet extra slag för just för betelojtan
Skala och kärna ur pumpan. Skär den i bitar. Skala och skär även lök och äpplen i jämnstora bitar. Fräs i matfett och lägg i vitlök, slå på buljongen så att det täcker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.