5 dl
buljong , välj gärna en buljong utan natriumglutamat
1 st
röd chilifrukt , vill jag ha en starkare soppa skär jag chilin smått och blir då en del av soppan, om mildare önskas delar jag den enbart på mitten och låter den koka med och tas seda upp efter tillagning innan mixning
1 cm
ingefära, riven
1 st
pumpa , skala och skär pumpan i bitar
1 st
purjolök, strimlad
1 krm
salt och vitpeppar
1 nypa(or)
pumpafrön , som dekoration
1 burk(ar)
cocosmjölk , önskas en magrare variant välj light.
Gott till grillat eller som tillbehör på ett meze-bord. meze, rödalinser Ingredienser. Koka linserna. 2 dl rödalinser2 msk tahini1 vitlöksklyftasalt2-3 msk olivolja2-3 msk vitvinsvinäger1 pressad citron (alt citronsyra) färsk eller torkad persiljaSå här gör du. 2 dl rödalinser
Jag måste bara dela med mig av någonting jag mer eller mindre lever på. Jag hade ärligt talat aldrig ätit det, vad jag vet i alla fall, och det är rödalinser
Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 12 timmar (eller häll kokhett vatten över dem och låt stå 1 timme). 0,75 dl torkade rödalinser. 0,75 dl torkade rödalinser 0,5 dl linfrön 1,5 dl pumpakärnor 1,5 msk fiberhusk 0,75 tsk salt 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk spiskummin 1 msk olivolja 2 dl kokande vatten ev flingsalt att strö över
Ta av medan de fortfarande är lite fasta och häll av vätskan. Supersnabb pastasås på rödalinser, morot och champinjoner fick det bli här innan vi for till badhuset idag
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Det blir en fullvärdig och mättande vegansk måltid medrödalinser i soppan och serverad tillsammans med något gott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.