Röd ris är väldigt populär, men brukar oftast göras på olika vis. strö över salt på varje sida och fritera tills de får en fin gyllene färg ( ha gärna lock på, då det skvätter en del)
Sätt på ugnen på 175 grader. Fördela rotsellerin och purjolöken jämnt över det hela och häll på jämnt också, 3 dl rödalinser, samt 6 dl vatten. Ta av folien när termometern visar 65 grader. Allt är färdigt när termometern visar 70 grader. 3 dl rödalinser
Skölj linserna och hacka under tiden löken. Lägg i de sköljda linserna och bryn snabbt. 3 dl rödalinser. Häll på kokande vatten till önskad konsistens(ca 3-5 dl). 3 dl rödalinser
Det går på ett par minuter. 5 dl blötlagda rödalinser ( i blötlagd volym)2 rödbetor2 klyftor vitlök1 grönsaksbuljong1 msk soja kinesisk1 msk soja japansk5 cm finhackad purjo2 msk sesamfrönågra korn grönpepparannars svartpepparBlötlägg linser i någon timme. 5 dl blötlagda rödalinser
Tina haricot verts efter anvisningarnapå paketet och skär dem i bitar. Koka linserna i 5 minuter (inte längre, då blir de mosiga och inte så snygga i salladen. 3 dl rödalinser
Koka linserna i buljong efter anvisningarpå paketet. Supersnabb pastasås pårödalinser, morot och champinjoner fick det bli här innan vi for till badhuset idag
Varje bild på maten ni ser här har hamnat i min mage. - När "pannkakor" är färdiga lägg de på en bakplåt och toppa med rödbetshummus, avokado och körsbärstomater
Vi hänger kvar i sommarens grillning idag, gott med linser till istället för pasta eller potatis. Istället för att ha fetaosten i salladen så gjorde vi guckan på fetaost och creme fraiche, se här för recept
En ny snyggare bild kommer förhoppningsvis inom kort. Jag hittade det här receptet på bloggen "Jennys goda liv" och kände direkt att dessa måste jag göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.