Pumpakaka
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 13 dl rörsocker
  • 11 msk malen kanel
  • 10.5 msk malen ingefära
  • 10.5 msk malen kardemumma
  • 11 krm riven muskotnöt
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 msk bakpulver
  • 11 tsk vaniljpulver
  • 14.5 dl grovriven butternutpumpa
  • 11.5 dl neutral olja
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 11.5 dl florsocker
  • 11 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 1200 g cream cheese
  • 1 pumpakärnor, torrostadeSätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna, riven pumpa och olja i äggvispet. Häll smeten i en smörad, bröad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kallna. Topping: Vispa smör, florsocker och apelsinskal fluffigt. Vänd ner färskosten och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med torrostade pumpakärnor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.