Servera med grädde och dina favoritbär. 2 butternut pumpor / pumpkins5 ägg / eggs1 dl sukrin / erythritol 8 droppar stevia / drops of stevia5 dl mjölk / milk2 dl mandelmjöl / almond flour0,5-1 tsk bittermandelessens / bitter almond essensSalt till vattnet / to the boilingDela pumporna på längden och gröp noga ur alla kärnor och trådar
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Bred toppingen på kakan och toppa med torrostade pumpakärnor. Häll smeten i en smörad, bröad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter
Det är inte så att jag har gjort något speicellt heller, utan har passat på att äta lunch med mina föräldrar, titta lite i affärer, baka och jobba med företaget och ska fika med Artur efter hans praktik
Resultatet – en släng-dig-i-väggen-god-pumpakaka-med-kokosgrädde. Snubblade över ett recept hos Fanny som jag genast kände att jag ville springa till köket och experimentera med
Det är en pumpakaka från icas tidnig buffé. Mmhmmm mhjmjj och den rutinerade bagaren märker genast att där råder vissa likheter med morotskaka och jag kan bara instämma
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en 22 cm i dm form. Rör mjöl, natriumbikarbonat, salt och kryddorna. I en annan skål vispa ägg, socker, smör och pumpa pure tills allt är sammansatt
Den går att söta både med dadlar och socker, beroende på vad man har för preferenser. Tillsätt detta i äggblandningen tillsammans med smält smör eller ghee
Precis så känner jag över den här morotskakan med cream cheese- & mascarponefrosting. Ni vet känslan när man känner att man lyckats med något riktigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.