Mördeg är en deg som kan användas bland annat som pajdeg. Den används även i mazariner. Man kan smaksätta degen på olika sätt med t ex kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära osv
4 dl vetemjöl 200 g smör 1 dl socker 1 ägg. Tosca 100 g mandelspån 50 g pistage (detta hoppade jag över och ersatte med mandelspån) 100 g smör 1 dl strösocker 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 1 nypa salt (Obs
Mellan sjukperioderna hann jag faktiskt baka några kakor när min kusin och mormor kom på besök. )Glöggmuffins12 st4,5dl vetemjöl1 tsk bakpulver1/2 tsk bikarbonat1/2 tsk salt1/2 tsk ingefära2 tsk kanel1 tsk kardemumma1 tsk nejlikor100 g rumstempererat smör2,5 dl socker2 ägg1 1/2 dl Kesella1 dl glöggFrosting60 g smör100 g philadelphiaost4 dl florsocker2 msk glöggBlanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor) i en bunke och ställ den åt sidan
)2 tsk bakpulver. 2 tsk bakpulver. Har du överblivna bananer där hemma, som dessutom har börjat bli bruna och ingen är intresserad av att äta dem längre, då ska du passa på att göra bananmuffins
Tillbaka med fina tomtarna i sina lådor, (julafton har ju trots allt varit för flera dagar sedan). Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål