Igår gjorde jag pulledpork för första gången och det blev så gott. Väldigt smidigt att göra, ställ in i ugnen vid lunchtid så är det färdigt till middagen
Dagens middag var förstås inte från den tidningen utan från 56 kilo, Pulledpork á la LCHFBarbequesåsDrygt 1 dl vattenDrygt 1 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt) eller ketchup som är steviasötad0,5 dl äppelcidervinäger0,5 gul lök1 vitlöksklyfta1,5 msk worcestershiresås1 dl finhackad rotselleri1 msk dijonsenap1-2 msk honung1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning1/2 msk paprikapulver1 tsk chilipulverev 1/2 msk liquid smokesalt, pepparFinhacka lök, vitlök, rotselleri. PulledPorkCa 8 portioner1,5 kg karré i bit1 gul lök1 hel vitlöksalt, peppar, chilipulver2,5 dl barbequesåsSätt ugnen på 125 grader
Ja, nu provade vi också Pulledpork. PulledPork. Tiden har avskräckt. Laga mat i 6 timmar. Fast nu "lagar man ju inte mat" utan ugnen sköter ju detta, men man bör ju hålla sig hemma/i närheten
Du behöver. 1,5 kg karré i bit1 lergryta (vi använde vanlig ugnsform)FlingsaltVitpepparMarinad. 3 msk tomatpuré3 msk kalvfond3-4 vitlöksklyftor1 msk sambal oelek1 tsk paprikapulver2 nypor flingsalt1 krm vitpeppar1 msk kinesisk soya½ krm cayennepepparDrygt 1 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt) eller ketchup som är steviasötad 1/2 msk liquid smoke
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulledpork i söndags. Det har cirkulerat runt en del recept på pulledpork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Pulledpork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken. Lät himla gott så receptet sparades och idag har vi testat
Pulledpork är för dig som inte vet typ världens godaste och världens möraste kött. En dragen gris. Det låter väl som ett spännande söndagsrecept, men det skapar samtidigt onekligen en massa frågor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.