I helgen var vi på en rysligt trevlig Brunch, där serverades bland annat tunna rostade skivor av surdegsbröd med pulledpork och fint garnyr - t ex tunna strimlor av vit rättika
Det har cirkulerat runt en del recept påpulledpork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Bara att blanda såsen och lägga den tillsammans med en köttbit i en gjutjärnsgryta, sätta in den i ugnen på morgonkvisten på låg värme och sen göra vad man vill resten av dagen för att sedan komma hem på eftermiddagen och plocka ut grytan
Jag har ett gäng maträtter och bakverk på en lista som jag tänker att jag ska laga någon gång. Mitt kött stod inne i ugnen precis hela dagen fram tills vi skulle äta det
Lägg köttet i formen och häll på vätskan. Fortsätt ugnssteka i tre timmar till. Pulledpork. Du kan använda lite i en barbecuesås och för att smaksätta det färdiga köttet ytterligare
Smaka av, behövs det kryddas upp mer, smaksätt ex med mer grillkrydda, harissa eller vad som önskas. Pulledpork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken
Näst på tur står nog vildsvinsburgare, och de ska så klart grillas. Jag har lagat pulledpork en gång tidigare och då från grunden, riktigt från grunden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.