Pots de crème au chocolat
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • mörk choklad, (55 %)
  • 1 glykos, eller honung
  • 1 strösocker
  • 1 salt
  • 1 mjölk
  • 1 vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 äggulor
  • 1 kolasås
  • 110 personer: Ingredienser 200 g mörk choklad, (55 %) 1 msk glykos, eller honung 0,75 dl strösocker 0,5 tsk salt 2 dl mjölk 3,5 dl vispgrädde 1 vaniljstång 6 äggulor Garnering: 2 dl vispgrädde kolasåsPots de crème au chocolat – gör så här: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Lägg äggulorna i en skål. Värm glykosen i en kastrull tills den börjat smälta. Tillsätt sockret, lite i ­taget, och smält till en gyllenbrun karamell. Tillsätt saltet. Häll mjölk och grädde över sockret. Halvera vaniljstången och skrapa ut ­fröna. Lägg vaniljstång och -frön i ­kastrullen och låt koka upp. Häll den varma vätskan försiktigt över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på medelvärme under omrörning tills krämen börjar tjockna, vid 83°. Sila krämen över chokladen och rör tills den smält. Fyll smeten i koppar ­eller glas och ställ i kylen ca 2 timmar. Servera med lite lättvispad grädde och kolasås. Fler recept av Roy Fares:

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.