Ingredienser Portioner. 4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Servera med klyftpotatis och kokta haricots verts. klyftpotatis. Tillsätt vin, vatten, fond, soja, lagerblad och timjan och koka i 5 minuter. 150 g champinjoner
750 g delikatess potatis. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 450 g kycklinglårfilé 150 g steklök 2 morötter 2 msk Arla® Svenskt Smör 3 dl vatten 1 dl torrt vitt vin 1½ dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 750 g delikatess potatis Arla® Smör&rapsolja spray färsk timjan
CoqauvinPortioner. 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin 2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar. Koka ihop rödvin, lagerblad, timjan, rosmarin, vitlök och svartpepparkorn i cirka 5 minuter. Bryn skogschampinjonerna och låt dem koka med de sista 5 minuterna. Av RedaktionenFotografDavid Back 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin 2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar
Tillsätt vin, sherryvinäger, bouquet garni, grädde och buljong. Servera med potatispuré. När man tänker på coqau vin blir det oftast en gryta med rött vin som påminner om boeuf bourguignon - en jättegod gryta, receptet finns här på bloggen
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn ca 450 g kycklinglårfilé 140 g bacon 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 250 g färska champinjoner 1 msk olja 3 dl rött matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 2 tsk majsstärkelse 1/2 kruka persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt vin, timjan, lagerblad och pressad vitlök. Bjud kokt ris eller kokt potatis till. 250 g champinjoner. 5 tsk salt 2 krm peppar 1 tsk timjan 2 st lagerblad 2 st vitlöksklyftor 15 st smålök 250 g champinjoner färska Det här behövs för 6-8 port
Tillsätt vin, salt, kryddor, vitlök, och persiljestjälkar. Servera med potatispuré. 300 g färska champinjoner. 5 – 2 kg 1 st gul lök, hackad 2 st stora morötter 1 st purjolök smör att steka i 200 g rökt sidfläsk, helt 1 st flaska fylligt rödvin 2 st lagerblad svartpeppar Färsk timjan, rosmarin 5 st vitlöksklyftor, hackade några persiljestjälkar 10 st schalottenlökar 300 g färska champinjoner 3 msk vetemjöl 3 msk smör kruspersilja Citronzest till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.