Rör försiktigt ner tomater, haricotsverts, gräslökoch ost tills osten har smält. Potatisotton, eller kalla det stuvadpotatis om du vill, blir mjuk och krämig med lite tuggmotstånd tack vare knapriga haricotverts
Lax med röd currysås, haricotsvertsoch tomater. Förra veckan när jag smaksatte en fisksoppa med min röda currypasta blev det nämligen sååå starkt så jag fick späda ut soppan, och ändå blev den riktigt het
Ringla över lite smör/rapsolja och vänd runt - gärna med händerna. Inte för tjocka - då tar det alldeles för lång tid att bli färdigt och de andra grönsakerna försvinner helt och hållet eller blir brända
Våldsamt gott alltså - kraschade potatisaroch mosade tomater. För att det inte skulle bli för torrt så bakade jag ett gäng körsbärstomater i ugnen samtidigt som potatisen - ungefär tio minuter på slutet
I mitt recept har jag gjort min egen lyx-variantmed extra smak från grunden med torkade örter, en gnutta färskost på slutet och sen toppade jag soppan med riven parmesan
Soltorkade tomater (jag använde ört- & parmesanmarinad). När potatisen är klar, strö över lite flingsalt och servera potatis, kyckling med sås och en fräsch sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.