Tillsätt potatisoch paprika och fräs i ytterligare någon minut. Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt
Ät med liten gaffel och mys upp i soffhörnet. Dressingen slår jag över en lite grövre sallad, det kan vara strimlad vitkål, kinakål, urkärnad gurka, vaxbönor, riven morot etc etc
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatisochpurjolökssoppan till middag igår
Hetta upp lite olivolja i en gryta och svetta potatis, lök och purjo tills den mjuknar något. Stek pancettan hårt utan tillsatt fett i pannan, låt rinna av på lite papper
Bryn potatisen, purjolök och ingefära i olivolja i en kastrull. flingsalt och nymald peppar. Strimla baconen i små bitar och stek knaprigt medan soppan kokar
Jag tyckte dock det behövdes lite mer, så efterkryddade med lite örtsalt första dagen, och när jag värmde maten dagen därpå efterkryddade jag med vitlökssalt
Ta resten av fraichen och lägg i varsin klick i tallrikarna och strö över lite persilja. Skala och skär potatisen i mindre bitar, häll i med purjon och vatten och buljongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.