13 msk
god vinäger eller saft från en halv citron eller en lime
12 krm
salt
11 krm
vitpeppar
10,5 dl
hackad bladpersilja (valfritt)
10,5 dl
hackad färsk koriander (valfritt)
10,5 hackad
röd chili (valfritt)Dela avokadon runt kärnan. Vrid isär halvorna. Sätt kniven försiktigt i kärnan och vrid runt så lossnar den. Ta bort kärnan. Gröp ur avokadon med en matsked eller stor sked. Tärna avokadoköttet och lägg i en bunke. Skeda över vinägern och rör runt. Skölj tomaterna. Tärna tomaterna i ca 1,5 x 1,5 cm bitar. Lägg i bunken. Skölj och grovhacka bladpersiljan. Lägg i bunken. Blanda i olivolja, salt och vitpeppar i tomat och avokadosalladen och rör runt. Tillsätt ev. grovhackad färsk koriander samt finstrimlad chili och rör runt. Tomat och avokadosallad är klar att servera.
Lägga äggen, tomaterna, avokadon och den knaperstekta baconen i en skål och blanda. Testa denna goda och enkla sallad du med, kanske blir det som för oss en start för ett liv med Paleo
Jag bjöd inte på julmat dock, utan det blev Smördegsinbakade lammfärsknyten med potatisgratäng ochtomatsalladtill middag, följt av min kolakladdkaka till efterrätt
Jag har medkörsbärstomaterna från början vilket innebär att de blir ganska mosiga men det är liksom meningen, de ska "såsa till" skyn och ge smak i massakrerad form
Fördela ut soltorkade tomater, lök och persika runt om fetaosten. olivolja + olja från de soltorkade tomaternaRingla lite olivolja på en ugnsplåt eller liknande
Som fyllning hade vi chevréost, rödlök, soltorkade tomater, skinka och flytande honung. Lägg på skinka och soltorkade tomater som har grovhackats och lägg till sist på en brödskiva till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.