Smaka av med salt och peppar. Välj en kastrull för friteringen med höga kanter eller använd en fritös. Ta upp dem och lägg dem åt sidan i ett durkslag medan du gör alla klara
Servera genast med lingonsylt. 4 medelstora potatisar. Koka potatisen. Skala och mosa till puré. Tillsätt persilja, de vispade äggen, salt, peppar, olja och den söndersmulade osten
Spä med lite mjölk, tillsätt lite i taget så att moset inte blir för löst. Det ser kanske ut som någonting annat men det är hemmagjorda potatiskroketter och oj så goda de blev, nästan så att jag vill göra det den här helgen också
Bryn skivor av filén snabbt i en stekpanna med en klick margarin. Häll i grädden, mjölken och lite maizenaredning i stekpannan tillsammans med stekskyn
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Oxfilé700 g oxfilé 0,5 msk salt 1 msk svartpeppar 2 msk rapsolja 40 g smör 1 tsk flingsalt. 1Kroketter1 kg fast potatis 200 g västerbottensost 150 g smör 2 ägg 2 dl pankoströbröd 2 dl vetemjöl salt frityrolja, till fritering
600 g hjortytterfilé färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad smör, till stekning salt peppar. 1Potatis- och lökkroketter6-7 mjöliga potatisar 3 bananschalottenlökar (alt 1 stor gul lök) 1 citron, rivet skal vispgrädde, efter behov 2 ägg, till moset 2 ägg, till paneringen 1 dl vetemjöl 1-2 dl pankoströbröd olja, till fritering salt peppar
Potatiskroketter, recept här. Inlägget är i samarbete med Lohmanders såser. Potatiskroketter. Klassiker, köttbit med en grymt god sås och goda tillbehör
Servera medpotatiskroketter och sallad. Bryn fläskfiléen i stekpannan med svartpeppar och salt. Blanda de båda creme fraicherna tillsammans med tomatpuréen, pressad vitlök, cayennepeppar och mangochutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.