salt, pepparSkala och koka potatisen i saltat vatten – skär den gärna till bitar så går det fortare att koka. Känn att potatisen är mjuk, slå sedan av vattnet.Mosa potatisen med en potatimosare – se till att moset är slätt och det inte är några bitar. Rör i ägg och gräddfil och smaka av med kryddor. Moset ska ha stuns men inte vara för rinnigt.Lägg ut bakplåtspapper på två plåtar. Ha ner moset i en spritspåse och spritsa ut önskad storlek på kroketterna. Ställ in plåtarna i 225°C i 20-25 minuter – kontrollera att de är lagom fasta och inte blir brända. Spraya gärna med spraysmör efter 15 minuter så får kroketterna snygg och god yta.
Spara som favoritGillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.By Madeleine Landley 2019-02-152020-04-18 Potatiskroketter / Pommes Duchesse 4.00 / 5 5 5 röster 4.00 i snitt (79% i betyg) Glutenfritt På rester Ägg Gräddfil Potatis Detta recept på hemmagjorda Potatiskroketter/Pommes Duchesse lagas i ugnen och är enkelt och gott. Dessutom är det ett smart sätt att ta tillvara på överblivet potatismos.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt potatisen försiktigt och koka den mjuk i ca 15 minuter. Låt den gärna ha lite hård kärna kvar så blir den perfekt till serveringen - speciellt om den värms igen
Passar till kött- och fiskrätter. 4-5 portioner10 potatisar1 äggula0,5 färskost, grekisk vitlök130 g Västerbottenostpersilja0,5 dl gräddesmörKoka potatisarna och mosa dem
Börja sedan spritsa små söta potatisklickar på plankan/formen. Två veckor har gått på det nya året och har fortfarande inte fått med receptet på Pommesduchesse som jag gjorde på nyårsafton
Idag serverar jag min kalvlever med pommesduchesse med ramslök. Pommesduchesse med ramslökAtt göra pommesduchesse med ramslök som komplement till en kötträtt är enkelt och mycket gott
1. Skala potatisen, skär den till mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten, cirka 10-15 minuter. Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare
Duchessetoppar. Duchessetoppar. Häll i vin, vatten, fond och låt det koka till 2/3, cirka 15 minuter. Skala potatisen och koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.