Potatiskroketter / Pommes Duchesse
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 900 g mjölig potatis
  • 2 ägg
  • 1,5-2 dl gräddfil
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt, pepparSkala och koka potatisen i saltat vatten – skär den gärna till bitar så går det fortare att koka. Känn att potatisen är mjuk, slå sedan av vattnet.Mosa potatisen med en potatimosare – se till att moset är slätt och det inte är några bitar. Rör i ägg och gräddfil och smaka av med kryddor. Moset ska ha stuns men inte vara för rinnigt.Lägg ut bakplåtspapper på två plåtar. Ha ner moset i en spritspåse och spritsa ut önskad storlek på kroketterna. Ställ in plåtarna i 225°C i 20-25 minuter – kontrollera att de är lagom fasta och inte blir brända. Spraya gärna med spraysmör efter 15 minuter så får kroketterna snygg och god yta.
  • Spara som favoritGillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.By Madeleine Landley 2019-02-152020-04-18 Potatiskroketter / Pommes Duchesse 4.00 / 5 5 5 röster 4.00 i snitt (79% i betyg) Glutenfritt På rester Ägg Gräddfil Potatis Detta recept på hemmagjorda Potatiskroketter/Pommes Duchesse lagas i ugnen och är enkelt och gott. Dessutom är det ett smart sätt att ta tillvara på överblivet potatismos.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.