Igår kväll åt vi kryddig fläskfilé med ugnsstekt potatis och avokadokräm (och sallad). Jag smorde in filén med kryddblandningen och lät den dra någon timme
Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn. Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis och blomkål är mjukt under lock på medelvärme
Högrev är ett smakrikt kött av nöt som passar perfekt till att göra lång kok och mala till färs, men det är ett fantastiskt kött på grillen också men kräver då lite jobb innan men det är det väl värt att göra
Kryddiga korvar åkte ner i korgen och olika sorters färska örter. De senaste dagarna har det varit fullt upp med jobb och andra aktiviteter så jag har helt enkelt inte hunnit följa mitt eget råd, att planera veckans middagar i förväg
Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Fredag och äntligen helg. En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans och som alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.