Indisk dosa med kryddig potatis och blomkål
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 10,5 dl rismjöl
  • 13,5 dl vatten
  • 10,5 dl naturell yoghurt
  • 10,5 tsk salt
  • 10,25 gul lök, riven
  • 10,5 tsk spiskummin
  • 11 stor gul lök
  • 1400 g mjölig potatis
  • 1400 g blomkål
  • 12 små tomater
  • 12 klyftor vitlök, rivna
  • 11 tsk riven ingefära
  • 11 tsk chilipulver (välj den styrka du gillar)
  • 11 msk garam masala
  • 11 kruka koriander
  • 1 neutral olja, att steka i
  • 1 salt och peppar
  • 13 msk rostade kokosflingor
  • 12 dl matlagningsyoghurt
  • 1 mango chutney
  • 1 Dosa 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl rismjöl 3,5 dl vatten 0,5 dl naturell yoghurt 0,5 tsk salt 0,25 gul lök, riven 0,5 tsk spiskummin
  • 1 Curry 1 stor gul lök 400 g mjölig potatis 400 g blomkål 2 små tomater 2 klyftor vitlök, rivna 1 tsk riven ingefära 1 tsk chilipulver (välj den styrka du gillar) 1 msk garam masala 1 kruka koriander neutral olja, att steka i salt och peppar 3 msk rostade kokosflingor
  • 1 Till servering 2 dl matlagningsyoghurt mango chutneyBörja med att göra dosasmet. Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn. Finhacka lök, skär potatis i stora tärningar, bryt blomkål i små buketter samt tärna tomater. Stek löken, potatis och blomkål gyllene i generöst med olja i en traktörpanna, ca 5 min. Riv i vitlök och ingefära, tillsätt chilipulver och garam masala och låt steka med i 30 sekunder. Tillsätt tomater och stek i 5 minuter under omrörning. Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis och blomkål är mjukt under lock på medelvärme. Ta sedan bort locket och låt vätskan koka in i grönsakerna i någon minut. Plocka korianderbladen och finhacka stjälkarna. Vänd ner korianderhacket i curryn, smaka av med salt och peppar. Stek tunna ”pannkakor” av dosasmeten. Lägg curryn i mitten och vik hop dosan. Strö koriander över och servera genast med en klick matlagningsyoghurt och mango chutney.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.