4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparrisoch bacon 500 g grönsparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Toppa sedan medsparrisen. Börja med att koka äggen till de är så kokta som du önskar. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris
Lägg i en stor skål tillsammans med de gröna bladen. Jag är för tillfället helt insnöad på tarmen och dess invånare och laborerar hejvilt med resistent stärkelse, inulin, vattenlösliga fibrer, betaglukaner och fermenterad mat
Ångad torskfilé med parmesansås och dillkokt potatis stod det på lunchmenyn. Jag blev så inspirerad när jag åt lunch på ett ställe som drivs av mina kollegor, Restaurang CV Linné i Pedagogen Park i Mölndal
Vänd champinjonerna i lite olja och krydda med salt och peppar. Skala och tärna rotsellerin. Blanda crème fraiche och pepparrot och smaka av med salt och peppar
Servera gärna gratängen med en blandad salladmed edamamebönor. Denna gratäng är emellertid sig själv nog, vilket kan intygas, då vi själva åt enbart gratäng ochsallad till middag härom kvällen
Den ger salladen en spännande smak med karaktär samtidigt som den binder samman spenaten, mangolden, mache eller vad jag nu har för bladgrönt i salladen för dagen
Jag är för tillfället helt insnöad på tarmen och dess invånare och laborerar hejvilt med resistent stärkelse, inulin, vattenlösliga fibrer, betaglukaner och fermenterad mat
Lägg upp salladenmed rucolan i botten, fyll påmed linser. Toppa med laxbitar, bläckfisk ochsparris. Häll av vattnet och blanda med olivoljan och balsamvinägern, lite salt och peppar
Servera med färsk baguette eller liknande bröd. Inte behöver man glömma sallader bara för att det spöregnar och är kallt ute, inte - servera salladen varm, bara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.