Här är receptet som jag använder när jag gör bärmousse till mina tårtor. Oftast gör jag med frysta hallon, det blir godast och är oftast enklast att få tag på, men det går givetvis att göra med andra bär
För någon månad sedan så hölls ännu en underbar auktion för välgörande ändamål där bland annat jag auktionerade ut en 12-bitars tårta i valfritt utförande där beloppet oavkortat gick till offren för kriget i Syrien
Klassisk prinsesstårta med ett fritolkat yttre, efter önskemål för Jonssons Bilverkstad. Då sockret blivit varmt, häller du ned detta i äggen, och startar hastigt att vispa samman ägg och socker med elvisp – vänta ej för länge, då börjar äggen att ”kokas” och äggvitan stelnar och blir vit av sockrets värme
Tårta för två. En söt rosa sak perfekt för mindre bakverk. Fick inspirationen på Bak-och-Chokladmässan i oktober när jag och Charlotte spatserade runt bland alla utställare och fick syn på liknande små docksöta bakverk ungefär lagom för två personer
Två vanliga frågor är hur tidigt man kan förbereda dekorationerna och om man kan göra tårtan dagen innan för att inte behöva göra allt samma dag som kalaset
Lyft försiktigt upp massan och lägg den på den fyllda, spacklade tårtbotten. Dra handen eller en smoother på ovansidan av tårtan, lyft lite om det behövs i kanterna och försök få bort all luft som finns på under
Det är dock inget jag ägnar mig åt i någon större utsträckning då jag helt enkelt inte är så konstnärligt lagd och för länge sedan insett att mina tårtor aldrig kommer att tillhöra den för ögat bättre sorten
Lägg ner den första tårtbottendelen. Jag tänkte berätta hur jag gör när jag fyller en tårta. Tårtan fyller jag två dagar innan den ska ätas, då hinner tårtbotten safta till sig ordentligt
Efter ett tag kom vi fram till att det skulle vara kul om det var cupcakes istället för tårtor. Jag tyckte det var ganska skönt för jag slapp tänka ut hur tårtan skulle struktureras upp och så vidare
Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.