Bästa och godaste chokladfrostingen för att täcka tårta med
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 51 röster
Ingredienser
100 g
smör, rumsvarmt
200 g
mascarpone
50 g
mörk choklad
50 g
mjölkchoklad
0,67 dl
florsocker
Beskrivning
Vispa smör och mascarpone krämigt med elvisp
Smält chokladen över vattenbad, låt svalna lite
Rör i chokladen och vispa lite till
Vänd ner siktat florsockret
Hetta upp en stekpanna och klicka i eller häll lite matfett för varje pannakaka du steker, lägg alla pannkakor i en hög på en tallrik allt eftersom de blir klara
Den är mer finmald än vanlig marsipan och ljusare i färgen dessutom är den mer lättarbetad. Kavlingsmarsipan är ett jättebra alternativ för er som inte gillar sockerpasta
)Sen lägger jag över locket på tårtanoch tar bort vaxduken, och där börjar bilderna =}Föratt få kanterna raka och lägger man ner massan över kanten på tårtanoch jämnar ut med händerna
Här är en liten tårta jag gjorde till fikat häromdagen föratt testa lite nya recept. Fyllningen är jordgubbsmousse (men receptet är inte optimerat än, ni får ha tålamod)
Måste säga att det var så himla avkopplande att sitta och trycka ut alla fyrkanter till Minecraft-tårtan, sitta och sätta fast sockerpastan och få tårtan fin
Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Klart att njuta av. Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar och koka ihop
Går alldeles utmärkt attförbereda dagen innan och låta dumlefluffen vila i kylskåpet över natten. Det är bara till attförsöka mäta upp med ögonmått, så gör jag
Det har jag fortfarande kvar och inte målat över förrän nu. Det bästa är när man ska äta en kladdkaka att den ska vara som det låter kladdig och krämig tycker jag, annars kan det kvitta om den är torr
Lägg på den andra marängbottnen ochfördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå. Svägerskan bjöd även på denna när min bror fyllde år i våras och vår son satt tillslut och bad om att få slicka fatet
Kommentarer
manuela-2
Vispa tills den blir glansig, ta fram tårtan 30 min innan.
Logga in eller Registrera för att kommentera.