Jag gjorde en rulltårta Annica Rognebys ena bok och den botten blev förvånansvärt bra. Blanda alla torra ingridienser och vänd sedan ner dem försiktigt i smeten
Varför måste man få till en speciell dagför att visa varandra uppskattning frågar jag mig. Fast jag är ju likadan , och tycker att det faktiskt att det här med AllaHjärtansdag är riktigt mysigt
Dagen då alla människor förenas i sin kärlek till tårta. Gör raspberry curd, hallonsylt och vaniljkräm enligt recepten (klicka på respektive länk för att komma till recept) och vispa grädden
Nu i helgen bakade jag en red Velvet tårtaförförsta gången och jag fullkomligt älskar den tårtan. Snön har kommit även till västkusten, men några veckor försent
I dagarna kom våra första visitkort. Ni kommer att märka att de inte är speciellt svåra att göra och kan vara väl värda att impa på en kär gäst med…Kanske till Allahjärtansdag om några veckor
Och idag blev det sannerligen något extra, i helgen var jag nämligen och införskaffade planksteksbrädor och idag kalasade vi på på varsin härlig plankstek till middag
Topping och garnityrVispa grädden och sprid över ovansidan av tårtan. Bakelsen är lie pysslig att göra, men det är det värt, inte minst för att den verkligen blir bakad med kärlek
Jag tog med denna till jobbet förra veckan och alla blev väldigt imponerade. Rör ihop potatismjöl, kakao och bakpulver (sikta gärna mjölet och kakaon för att slippa klumpar)
Först vill jag önska er alla en fin allahjärtansdag. Så varför inte bjuda på dessa. Allahjärtansdag. Men sen vill jag uppmärksamma att imorgon är det Geléhallonets dag
) Jag gjorde en fyllning på hallon och vit choklad istället för en enkel florsocker-glasyr. Idag är det allahjärtansdag och jag har bakat hjärtan till mitt hjärta
Det börjar ju närma sig allahjärtansdag så jag tänkte bjuda på ett fika tips dagen till ära. Jag tycker att alla ska prova dessa urgoda mumsbitarna, det är ni värda
Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill
Det blev en kola aktig mjuk kaka med en liten bränd karamell aktig smak, fylld i mitten med geléhallon, som dessutom smälte en aning längst ner i djupet av "vulkanen" för gelé hallonen kom dit när kakan var varm, riktigt lyckat när man skar ut en bit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.