14 fasta
potatisar 2 sötpotatisar 2 hela klyftor vitlök med skal 0,5 tsk torkad rosmarin 0,5 tsk torkad timjan 0,5 tsk salt 0,5 dl olivoljaSätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna (valfritt) och sötpotatisen. Strimla potatisen i tunna strips och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll på olivolja, rosmarin, timjan, vitlöksklyftor och salt. Blanda runt med rena händer. Grädda i ca 20 minuter tills de är mjuka.
Använd flera plåtar, men baka dem samtidigtiugnen. Ta upp sötpotatisen ur vattnet, torka den torr och blanda runt med majsstärkelse så den är täckt av ett tunt lager
Skala potatisen och riv den på ett rivjärndirekt ner i smeten så hinner den inte mörkna. Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisenhinnerbli genomstekt
Vi brukar mest äta potatis som tillbehör, men eftersom det är väldigtbillig mat, som dessutom oftast är lokalproducerad, försöker jag ibland laga maträtter med potatis som huvudingrediens
6 potatisar. 11 tsk grillkrydda. 1Ev lite salt. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatiseni tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter. Lägg över på en smord form och ugnsbakai 200 grader i ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.